Lättläst för vuxna

Förutom barnböcker skriver jag ibland lättläst för vuxna.

 

 

 

Stugan vid sjön är en lättläst feelgood-berättelse utgiven av Vilja förlag:

 

Stugan vid sjön (inbunden)

 

 

Det ligger en stuga vid en liten sjö. Nyskilda Vanja brukar åka dit med sina barn och bada. Ägaren Jonas har sagt att de får vara vid stranden hur mycket de vill. Vanja tänker allt oftare på stugan - och på Jonas. En dag går hon in i stugan utan lov. Hon ska överraska Jonas och städa därinne. Men när Jonas dyker upp blir han inte alls glad.

När Jonas hittar Vanja inne i stugan, skriker han åt henne att försvinna därifrån. Jonas reaktion förbryllar Vanja, samtidigt som hon förstår. Hur kunde hon vara så dum att hon gick in i stugan utan lov? Vanja saknar stugan och drömmen om en ny man, drömmen om Jonas. Men så en dag ringer det på dörren och utanför står två Jonas! Vardaglig, lättsam, romantisk berättelse som många kan känna igen sig i.

 

Serien Samira och kärleken ges ut av Hedvig förlag, och hittills finns det två fristående delar, Grannen på våningen under och Den stora frågan:

 

 

En dag knackar det på dörren till Samiras lägenhet. Det är hennes granne Martin på våningen under. Han vill ha hjälp när han ska operera knät. Trots att Samira avskyr gnagare lovar hon att passa hans marsvin. Samira vet att Martin inte är något för henne. Men både marsvinen och Martin visar sig ha andra sidor än hon först trodde.

Grannen på våningen under är en berättelse om kärlek och relationer, och om hur fördomar kan sätta krokben för oss. Detta är första fristående delen i serien om Samira och kärleken.

 

****************************************************************************

 

Samira och Martin har varit tillsammans i ett halvår. Hon drömmer om att de ska gifta sig och flytta ihop. Och en dag händer det - Martin tar upp en liten, svart ask ur byxfickan. Men det Samira tror ska vara en förlovningsring visar sig vara öronproppar! Samira bestämmer sig för att ta saken i egna händer och börjar planera för det perfekta frieriet. Ett som Martin inte kan tacka nej till. Eller?

Den stora frågan är en humoristisk och varm berättelse om kärlek, och om hur våra olika erfarenheter och bakgrunder kan leda till missförstånd. Detta är andra fristående delen i serien om Samira och kärleken.

 

Böckerna i serien Samira och kärleken finns också att lyssna på som ljudböcker!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)